KARMA

KARMALARIMIZIN KESİŞTİĞİ YERDE MİYİZ  ?

Öncelikle şunu belirteyim ki karmaşık olan yaşam olaylarımı ve kendi kaderimi değiştirbilirliğimi görmek için vediğe başlamıştım. Sonra etrafım için.. sonra çocuğum derken… iyice derinden öğrenme fırsatları ve yazmaya başlamışken etrafımda çok soru sormaya başlayanları görünce bir blok açtım ve bu iş tahminimden de büyüdü, önüme büyük öğretmenler çıkmaya başladı. Bunlar aslen bilinçli irademde olmayan gelişmelerdi. Çünkü ben bir holdingde kariyer yapmayı hedeflerken kendimi Hindistan’ın büyüsüne kapılmış bulmuştum. Bu alan bana her geçen gün daha cazip gelmeye başladı.

Bilinen 5000 yıllık geçmişi olan Hint özel metinleri vedalardan bir tanesi sadece astrolojiyi anlatır. Bu alanda bir sürü büyük Öğretmen vardır. Bunlardan 2sinin ileri eğitimini almaktayım: Jaimini ve Paraşara.

 

çakralı

Gurularımın bir tanesi Danimarka’da yaşıyor; Jyotish Guru Visti Larsen, diğeri Yeni Delhi’de Pandit Sanjay Rath. Onlar Maharşi Jaimini ve Maharşi Paraşara Üstadların öğretilerini İngilizce olarak veriyorlar. Bunun haricinde bir sürü üstadın kadim öğretisi de mevcut.

Bu öğretiler 1-2 yılda bitmiyor. Hazmedilmesi çok uzun ve çok harita bakmak gerekiyor. Vedikte çok kural var bu kurallar birbirini bozuyor. Bu yüzden sakince bir yaşam amacı edinip zaman içinde gelişmek gerekir.

BEN BİLİYORUM MESELESİ?

Astrolojiye ilk başlayan kişinin egosu kabarır, birşeyler görmeye başladığında egosu yükselir. Etrafından iltifatlar gelir ;”aa sen ne kadar doğru bildin veya bak ne kadar doğru” gibi… ve kendini üstün görmeye başlayabilir. Bu tehlike yaratan bir durumdur çünkü bir süre sonra içinden çıkılmaz durumlara da girebilir. Çünkü aslen bilinmeyen ve görülmeyen bir enerji alanındadır. İster batı astrolojisi olsun ister vedik olsun haritasındaki devatalarla bilgilirle irtibata geçmiştir. Rüyasında haber almaya başlar ama yönünü gösteren bir öğretmen olmadığında bu bir üstünlük hissine sokar.
Astroloji haritası okuyan bir kişi Rakşasa enerjisi alır, yani üstünlük enerjisi gelir bununla başetmek gerekir .
Bu yüzden Gurujilerimiz bu Rakşasalarla başetmeyi bize ilk başta öğretmektedir. Örneğin 500.000 adet özel çalışmalar yapmak ilk aşamada egoyu kırar, sonraki 500.000 ve sonraki 500.000 aynen bir bilgisayar oyunundaki seviye atlamak gibi kişinin bilgi seviyesini aşmasını sağlayan özel çalışmalar yaparız. Böylece gezegen katlarında üste çıkar loka atlar üst lokalardan bütün yaşamları görebiliriz. Bu çalışmalar meşakkatli bir yoldur ve azim ister. Kolay değildir bir ömür bile alabilir. Bir iki yılda oluşmaz. Bu yolda çelme takanlar da çok olur. Bütün yaşam çalışarak ve eğitimlerle vedik astroloji bitiremeyebiliriz. Bu yüzden özel çalışmalar gerekir. Çalışmalar kendiliğinden öğrenme kapasitesi verir.

Vedaları okuduğumuzda vedik astroloji hakkındaki bilgilerin ortalama 5000 yıl önceye uzandığından bahsedilmektedir. Yazılı kaynak olarak vedik astrolojiye ilk Mundaka Upanishad’larda rastlıyoruz. Kadim Hint bilgeliği kitabı Mahabarata’nın “Bhishma Parva` ve `Udyoga Parva` kısımlarında Mahabarata savaşı sırasında oluşan astronomik gezegen yerleşimlerden ve sonuçlarından bahsedilmektedir. Savaş sırasında oluşmuş Güneş ve Ay tutulmalarının etkileşimleri anlatılmıştır. Mahabarata isimli Hint Destanında da insanların bu çağda dış görünüşlerinden yaşam stillerine kadar nasıl görüneceği, nasıl hareket edeceği, amaçlarının ne olacağı ve eylemleri net bir şekilde anlatılır.

Vedik astrolojiden bahsetmiş en önemli 18 otorite sayabiliriz; Surya, Pitamaha(Brahma), Manu, Narada, Marici, Kasyapa, Vaistha, Parasara, Vyasa, Atri, Angirasa, Garga, Bhrgu, Lomasa, Chyavana, Saunaka, Paulisa ve Yvana’dır. Bu bilge kişiler aynı zamanda vedaları, puranaları ve vedantayı da yazan kişilerdir.

Detaylı astroloji öğreten kaynaklar içinde özellikle Parasara’nın Brhat Parasara Horasastra’sı (7-8.yy) ve Kalyanavarman’ın (MS 422-446) Saravali’si oldukça meşhurdur. Örneğin Brhat Parasara Horasastra, 71 bölümden oluşur, fakat kadim bilgelerin orijinal anlatımları günümüzde çok anlaşılamamaktadır. Parasara’nın şu anki İngilizce çevirisini anlamak ve bunu yorumlamak günümüzde hala zordur, bunu anlamış bir öğretmenden değerlendirme alınması tavsiye edilmektedir. Bunlar haricinde klasiklerden “Jataka Parijata`, `Sarvartha Cintamani`,`Horasara`, Varahamihira, Garga, Jaimini’yi ve Kalidasa (16-17.yy) tarafından yazılmış Uttara Kalamrita da sayabiliriz.

Aslen isterdim ki ilgi daha fazla olsun ve ben daha çok yazma ve öğretme isteği duyayım. Az bilinen bir astroloji çeşidi olduğu için olsa gerek , bu işi öğrenme isteği duyan az kişiyle karşılaştım. Bu yüzden  grubumda son zamanlarda daha çok şahsi arzularınızı yerine getiren deneyimsel çalışmalara başladık. Hızlı sonuç alanlar olduğu gibi çalışmaları erken bırakanlar da oldu. Sık sık online eğitim soruyorsunuz ; Online eğitimde öğretmen yazar siz de kitap okur gibi okursunuz, başlangıç seviyesinden olanlar için tavsiye edeceğim bir model bu değil açıkçası, her konunun arkasından şu ne bu ne bu niye böyle diye bir sürü soru oluşuyor ve  anlamadıklarınızı tek tek sorup cevap alacağınız bir çeşit değildir bu. Çünkü 20 kişiden 400 soru gelecek ve çok öğretmen de bununla baş edemez. Biraz temel alındıktan sonra online eğitim daha mantıklı geliyor bana.

SORULARINIZ?

İlginç bir astroloji modeli olduğu için çok soru sorulan da bir model açıkçası. Sorular nasıl cevaplanıyor? Vedik astroloji ile birinden yorum alabilmeniz haritanıza ışığın bir yerden girdiğinizi gösterir. Işık girmeyen yerde doğal olarak karanlık ve umutsuzluk oluşur. Umutsuzluğun baş kaynağı karanlık gezegenler grahalardır. Eski arşivimi baştan sona okursanız bir sürü konuda bilgiye erişebilirsiniz. Çok soru soran var ama ben çoğunluğunuzu tanımıyorum. yazdığım cevapların miktarı tamamen sizin karmanızla ilgilidir. Ne ektiyseniz o kadarı size geri döner. Fazlası eksiği olmuyor. Bazılarınıza çok yorum yazabilir bazılarınıza hiç yazmayabilirim. Bu benden değil sizden kaynaklanıyor. Hepinizin bir karması var ve ben müdahele edemiyorum, bu bana da önerilen bir durum değil. Kimlere yardım edilir kimlere edilmemelidir ayrıca bu konuda eğitiliyoruz.  Daha pek çok enteresan açıklaması olan bu bilginin yayılması en çok perşembe günü artmaktadır.

BEN GRUBUMDA NE ÖĞRETİYORUM?

Soran oldu geçende; ben bu grupta Jaimini eğitimi vermiyorum. Eğitimin başlatılması için ancak Gurujim tarafından henüz deklare edilmesi gerekir. Jaimini çok değişik bir Guru, öğrendiğiniz bilgiyi altüst ediyor ve açıkçası çok detay. Ve bu dünyaya planına ait değil. Jaimini,  bütün kapıların açılımını ölüm anına kadar saatine kadar nefesinin hızını tutmayı öğretiyor. Tatbikatı hem uzun hem de yıllar alan bir öğreti ve mantralara çok odaklı. Aç kitabı öğren olmuyor. Henüz burada yazılanlara detaylı diyenler Jaimini’yi görürse bilemiyorum ne düşünürler. Paraşara eğitimi de son derece zevkli. İkisi de ayrı kulvarlarda üstadlar. Şu ana kadar yazdıklarım ve öğrettiğim bilgiler daha çok villaj astroloji diye geçen Hindistan’ın genel vedik kültürüne ait farklı üstadların da bilgilerini içeriyor, pek anlamıyoruz şikayetlerinden dolayı daha çok basit lisanda yazmaya gayret ediyorum ve daha yazılacak çok konu var, henüz daha işin emekleme kısmındayız.

TÜRKİYE’DEKİ VEDİK ASTROLOGLAR?

Yine sordular; Türkiye’deki Vedik astrologlar ne yapıyor diye? vallahi herkes kendi karmasına uygun bir sistem seçiyor, buna eminim. Herkesin bir istidatı var. Nasıl bazı alanlarda branşlama varsa bu işte de zaman içinde Türkiye’deki vedik astrologlar branşlaşırlar. Bir kişinin Paraşara eğitimi alması için Merkür çok güçlü olmalıdır, Jaimini eğitimi alması için Venüs çok güçlü olmalıdır. Buna ek muhakkak bu alanı anlaması ve muhakeme edebilmesi için matematiği iyi olmalıdır bunun için Ketu çok aşırı güçlü olmalıdır. Eğitimin devam etmesi ve bilgileri hatırında tutabilmesi için için 9. evi sağlam olmalıdır. İyi Gurulara ulaşmak için özel yogalar lazım birini önce yazmıştım navamsada ve raside parampara yoga (Ketu-Jüpiter birleşimi). Bu bilgiyi hayra kullanmak için ise navamsada AK a göre yerleşimler hayırlı ve uğurlu olmalıdır. Eğitimlere para vermesi için tabi maddi gelir de gerekiyor. Aldığım eğitimler Türkiye standartlarına göre oldukça pahalı. Biri eksik olursa kişi belli bir aşamada kalabilir.  Ben kimseyle yarış halinde olmadan kendimi keşfetmek için başladım, Keşfederken de bilgiyi dağıtmayı seviyorum. Bir sürü öğrencime seminerlerimi gönderdim devam da edeceğim. Niye vedik bana ısrarla geldi Navamsamda yazılıdır. Paylaşmaya devam.

Namaste

Nandi Himalaya

 

 

Hint, Vedik Astrolog.  Jaimini/Parashara Pratisyeni. Kozmoloji, Astroloji Eğitmeni. Yazar. Holistik  Mekan Tasarımcı. Vastu Şastra İç Mimar

5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca her hakkı saklıdır,  kopyalanamaz.

Yorum bırakın